Kaş Kaldırma ve Alın Germe

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Kaş Kaldırma ve Alın Germe

Kaş kaldırma ve alın germe yüzün üst bölümünü gençleştirmek, kaşlardaki yaşlanmaya bağlı düşüklüğü düzeltmek, alında ve kaşların arasında oluşmuş çizgi ve kırışıklıkları düzeltme amacı ile yapılan estetik cerrahi girişimidir.

Klasik ve endoskopik olarak iki tür teknik ile uygulanabilir. Klasik teknik kullanıldığında, saçlı deri içinde gizlenmiş, ancak tüm saçlı deriyi içeren, enlemesine, bir kulaklığın saçlı deriye dokunan kısmı uzunluğunda bir dikiş hattı oluşur. Endoskopik teknik kullanıldığında birkaç küçük kesi dışında bir dikiş, iz söz konusu değildir. Genellikle 40-60 yaş arası hanımlara uygulanan bir girişimdir. Bazen yüz germe ile kombine olarak da uygulanabilir. Klasik yöntemle yapılan alın germe girişimlerinde dikiş bölgesinin arkasında kalan bölgede geçici duyu kayıpları ve karıncalanmalar görülebilir.

Bazen bu duyu kaybı kalıcı da olabilir. Kanama pıhtılaşma problemleri, sigara kullanımı, belli vitamin ve ilaçlar bu girişim için sorun oluşturabilir. Bunları cerrahınızla paylaşmanız önerilir. Klasik yöntemle yapılacak bir operasyon öncesi, oluşacak dikiş hattını gizlemek adına saçları biraz uzatmakta yarar vardır. Klasik alın kaldırma girişimi yapılmış hastalarda, saçlı deri bölgesinde uyuşukluk karıncalanma, bazen ağrı zaman içinde kaşıntı hissi gibi rahatsızlıklar görülebilir. Yanaklarda ve göz kapaklarında ödem oluşabilir.

2-3 gün sonra hasta banyo yapabilir. Bir hafta 10 gün içinde hasta işine dönebilir. Ağır fiziksel aktivitelerden 3-4 hafta uzak durulmalıdır. Alın germe ameliyatı saati geri alır, ama saat yeni kurulduğu noktadan çalışmaya devam eder. Diğer bir ifade ile geçen zaman içinde yaşlanma süreci devam ederek yine bir miktar sarkma ve kırışıklık oluşturabilir. Ancak, bu yaşlanma, hiç girişim yapılmamış olması ile kıyaslandığında mutlaka daha iyi bir görünümdür.